Thomas Höök

Efter att som tjugoåring ha arbetat inom vården tog jag i mitten av 1980-talet beslutet att fördjupa mig inom naprapatins område. Det ledde i sin tur till att jag tog steget till eget företag.

Nu, tiotusentals rygg- och nackbehandlingar senare, kan jag konstatera att det fortfarande är samma nyfikenhet som driver mig i min yrkesroll. Att arbeta med människor är väldigt inspirerande. Det är en alltid lika intressant utmaning att kunna identifiera bakgrunden till smärta, för att sedan kunna arbeta fram en hållbar lösning.

För mig handlar en lyckosam behandling inte bara om de manuella åtgärderna – alltså att lindra smärta, mjuka upp muskler och leder samt korrigera rörelsebegränsning av olika slag. Jag tycker därtill att det är minst lika viktigt med analysen – så att patienten ska kunna få förståelse om varför problemet uppstått. Då vet man vad man själv kan göra för att förebygga problem i framtiden.

Hos oss har vi också flera vägar till behandlingar. Utöver att jag sedan 1994 är legitimerad naprapat är jag även TCM akupunktör, med genomförd utbildning i Kina. Utöver allmänna åkommor behandlar jag även idrottsskador och är licensierad fystränare.

På fritiden är jag engagerad i olika föreningar, men framför allt kretsar mycket av tiden kring familjen och barnen. För avkoppling och total rensning i skallen ger jag mig ut och springer, löpning är min bästa “medicin”.