“Företaget Konsult AB”

“Eva tittade ut genom fönstret, det hade precis börjat regna och hon hade glömt att ta med regnkappan till jobbet. Nu blev det i stället cykeltur hem i stickad tröja. Hade hon inte blivit mer glömsk den sista tiden?

Men innan hemfärd skulle hon ha möte med styrelsen och gå igenom företagets siffror och framtid. Siffrorna var okej men hon oroade sig för sjuktalen som hade dragit i höjden det senaste året. För två år sedan hade de fått in en stororder och behövt anställa fler medarbetare, men kompetent personal tog tid att hitta så hennes kollegor hade otaliga övertidstimmar i bagaget och nu när de kommit ikapp med nyanställningar blev folk i stället sjuka. Som erfaren VD visste Eva att det till stor del berodde på de två intensiva åren men just nu fanns inte tid för sjukfrånvaro. Styrelsen ville satsa stort, nya uppdrag var på väg in och hon behövde pigg personal som hade energi och arbetsglädje.”

Så här börjar historien om Eva som är VD på “Företaget Konsult AB”, självklart fiktiva namn men innehållet är verkligt för många företag idag.

I det här fallet var vår prioriterade insats att stoppa en nedåtgående spiral genom att sänka sjuktalen och stärka hälsan så att medarbetarna skaffade sig energi för kommande intensiva perioder. Det gjorde vi med föreläsning & workshop om hur kropp & tanke påverkar hälsan, massageterapeuter på plats för stärkande och avkopplande behandlingar, två träningspass/vecka med fokus på att träna med rätt teknik för att undvika skador samt regelbundna uppföljningar och mätning av trivsel, smärta och stress.

Och resultatet? En sänkning av sjuktalen från 5% till 2%. Och Eva? Ja, hon är fortfarande lite glömsk ibland och fortsätter cykla i regnet, men har starkt förtroende från styrelsen och redovisar nu ännu bättre siffror på sista raden.