“Berättelsen om Magnus”

“Magnus hade ett bra jobb, han trivdes med sina kollegor och hade tagit på sig ännu fler roliga arbetsuppgifter. Han var omtyckt och noga med att alla skulle trivas på jobbet. När det var dags att ordna konferens tog han mer än gärna på sig uppdraget, trots att det fanns andra som egentligen hade det som sin arbetsuppgift. Han ordnade vinlotteri och arrangerade After Work en gång per månad – gärna med ett tema. Magnus sågs som kontorets egne glädjespridare.

Han tränade regelbundet, gick på gym 3 ggr/vecka, löptränade inför maraton, tränade sonens fotbollslag och satt som ordförande i sin bostadsrättsförening. Han fick ofta frågan hur han hann med allt och svarade att det var inga problem, dygnet hade 24 timmar och han behövde bara 5 timmars sömn. Träningen gjorde honom dessutom pigg.

Men så hände det sig så att Magnus fick problem i sitt äktenskap och ett av hans barn fick det struligt i skolan. Detta ledde till extra möten i skolan och hos BUP, vilka ibland också infekterades av den försämrade relationen till hans fru. Samtidigt skulle en upphandling för stambyte i bostadsrättsföreningen göras och på jobbet pågick en omorganisation. Han blev förkyld och när den var över kom ett ryggskott. Både träning och återhämtning uteblev, men han fortsatte sitt höga tempo och förkylningarna avlöste varandra. Till slut hade Magnus fått lunginflammation och gått från att inte ha en enda sjukdag på ett helt år, till att ha i snitt 1 veckas sjukfrånvaro/månad.”

När hans chef kontaktade oss, hade Magnus varit sjukskriven tre månader och vi erbjöd vårt individuella Stressreducerande program “Hälsa & Energi Träning”. Magnus tackade ja till att bli coachad med målsättningen att vara ett tryggt stöd för sitt barn, ha en bra relation till sin fru och hålla sig frisk. Efter två månaders coachning var han tillbaka på jobbet, relationen till frun var förbättrad och han var stärkt i sin föräldraroll. För Magnus är det fortfarande viktigt att alla mår bra men han vet nu att den viktigaste personen i hans liv är han själv. Och numer sover han faktiskt 7-8 timmar varje natt.

Läs mer om coaching